در این کنفرانس، به تحلیل و بررسی حق مسلم کشورها بر استفاده علمی به صورت مستقل و آزادانه پرداخته شد اما نکته جالب در بخش اول این نشست، اتفاق نظر سخنرانان بر احتمال دست داشتن امریکا در ترور دانشمندان ایران بود، بهطوری که حتی رمزی کلارک نیز این موضوع را تأیید کرد.
رمزی کلارک در تایید امکان انگیزه داشتن عوامل امریکایی برای ترور دانشمندان ایرانی، با یادآوری واقعه تاریخی انقلاب اسلامی ایران، گفت: امریکاییها یک بار طعم شکست را در برابر تظاهراتهای خودجوش مردمی چشیده اند و با توجه به کینه دیرینه آنها با جمهوری اسلامی ایران، در صورت احساس هر گونه خطر، انگیزه دست زدن به هر کاری را دارند.
وی افزود امریکاییها معتقدند در مورد انقلاب اسلامی نباید می گذاشتند که اعتراضها علیه شاه آغاز شود و اکنون نیز نمی خواهند بار دیگر مانند انقلاب اسلامی ایران شکست بخورند.
در این نشست همچنین دکتر سجاد پور و خانم سارا فلاندر به تحلیل ماجرای ترور دانشمندان هسته ای ایران پرداختند و بر این نکته تأکید کردند که ترور شخصیت های علمی هر کشوری به هر بهانه ای، نقض صریح حقوق بشر محسوب می شود.
دکتر سجاد پور معتقد است که نمی توان بین حقوق دانشمندان ایران و دیگر کشورها تفاوت قائل شد و همگی آنها حق برابر دارند تا در شرایط مناسب و در جهت منافع کشورشان به تحقیقات علمی بپردازند.
سارا فلاندر نیز در این زمینه گفت: "البته حقی را که ما از آن سخن می گوییم، قانون محدود نکرده است. همچنین، نقض این حق، نقض قانون است، اما این سیاست های غربی است که برایش چهارچوب تعیین کرده و نه قانون". وی افزود: همه می دانند که بیشترین سلاح هسته ای را امریکا در اختیار دارد اما ایران تنها در راه بهدست آوردن انرژی هسته ای است اما امریکا ایران را تهدید به شمار می آورد.
سجادپور نیز در پایان در پاسخ به برخی سوالهای مطرح شده عنوان کرد که متأسفانه سیاست های غربی کماکان در اندیشه طراحی و تشویش نوعی ایران هراسی است نه فعالیت حقوق بشری، در حالیکه برای هر ادعایی علیه ایران لازم است که دلایل منطقی رو شود و آنهایی که ایران را به تروریسم محکوم می کنند، لازم است دلایل قابل قبولی داشته باشند، که غرب تاکنون نتوانسته هیچ دلیل منطقی در این زمینه ارائه دهد.
همچنین در نشست دیگری، موضوع جنبش وال استریت در حاشیه نوزدهمین شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بررسی شد.
در این کنفرانس که در حاشیه اجلاس نوزدهم حقوق بشر (2012)، واقع در مقر سازمان ملل متحد– ژنو برگزار شد، محور ها و نقش اساسی نظام سرمایه داری در محدود کردن حقوق مادی مردم مورد بررسی قرار گرفت.
سخنرانان این جلسه عبارت بودند از دکتر دابلر وکیل بین المللی و فعال حقوق بشر، دنیز چچر نویسنده سرشناس آمریکایی از فعالان جنبش وال استریت، خانم سارا فلاندر مدیر مرکز بین المللی اکشن “international action center” یکی از موسسات غیر دولتی فعال در آمریکا و دکتر رمزی کلارک وکیل وحقوق دان آمریکایی و دادستان کل اسبق آمریکا.
دکتر دابلر و دنیز چچر ضمن اشاره به ماجرای وال استریت و به چالش کشیدن نظام سرمایه داری ابراز داشتند که برخی از شرکت های تجاری بزرگ از طریق محدود ساختن جریان های مالی به گسترش جنبه های منفی و ضد حقوق بشری نظام کاپیتالیسم کمک می کنند.
سارا فلودرز نیز در تایید رشد افسار گسیخته نظام سرمایه داری غربی، به تاثیرات مخرب آن اشاره و آن را یکی از مهم ترین عوامل شکل گیری تجمعات مردمی کنون در آمریکا دانست، چراکه مردم با محدودیت هایی که این نظام برایشان ایجاد کرده، امیدی به آینده روشن برای خود نمی بینند.
در پایان دکتر رمزی کلارک دادستان کل اسبق آمریکا با اشاره به رابطه مستقیم بین قدرت و ثروت، فساد سیاسی-اقتصادی موجود در آمریکا را از پی آمدهای ویرانگر شکل گیری نظام سرمایه داری دانست. در این کنفرانس کلیه سخنرانان بر این نکته اتفاق نظر داشتند که در صورت گسترش سرمایه داری جهانی کنونی، بشریت با عواقب بسیار خطرناک تری روبرو خواهد شد.